1. Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine cvelbar.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina cvelbar.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje VVHT Cvelbar Marko s.p. v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine cvelbar.si , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2. Dostopnost informacij
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja ter številko registra); kontaktne naslove (e-pošta, telefon); bistvene značilnosti blaga oziroma storitev; dostopnost izdelkov; pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene jasno in nedvoumno določene z razvidnostjo ali že vsebujejo davke ter stroške dostave); način plačila in dostave; časovno veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba ariklov
Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne do spremembe le-teh, saj se zaradi narave poslovanja preko interneta cene spreminjajo zelo pogosto. Cene so predstavljene kot Redne cene in Akcijske cene. Redne cene so ponavadi priporočene maloprodajne cene proizvajalca ali uvoznika ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Akcijska cena je cena, ki velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino.

4. Način plačila
Trenutno sta možna načina plačila plačilo na TRR (plačilo po predračunu) in plačilo po povzetju. Pri plačilu po povzetju poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo za vas opravila plačilo. OPOZORILO: Ob prevzemu pošiljke vam Pošta Slovenije zaračunava provizijo za odkupnino po ceniku Pošte Slovenije.

5. Pravica odstopa od nakupa ter vračilo blaga
Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontakni e-naslov info@cvelbar.si . Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 15-ih dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga, če je le-to nepoškodovano, v neodprti embalaži ter v nespremenjeni količini.

6. Garancija
Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

7. Dobavni rok in dostava
Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni – naročila, prejeta do 15. ure na delovni dan, so dostavljena že naslednji dan. Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Za nas opravlja dostavo paketov pogodbeni partner Pošta Slovenije, predvideni rok dostave znaša 1 do 3 dni, v izrednih primerih lahko tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 7-ih delovnih dneh, to sporočite na telefonsko ponudniku.

8. Stroški dostave
Naročilo nad 150€ je brez stroškov dostave. Pri naročilu pod 150€ se naročniku zaračunavajo pavšalni stroški dostave v višini 4,80€ z obračunanim 22% DDV. Pri dostavi pošiljke pošta zaračunava provizijo za prenos kupnine (plačilni nalog) po njihovem veljavnem ceniku: do 22,09 EUR znaša provizija 1,10 EUR, nad 22,09 do 419,89 EUR- 5,0 % od vrednosti, nad 419,89 EUR pa 21,00 EUR. Plačilu poštne provizije večjih zneskov se lahko izognete s plačilom po predračunu na naš TRR. Pri plačilu po predračunu pri dostavi Pošti NE plačate nič.

9. Varnost
Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

10. Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani cvelbar.si , bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

11. Komunikacija
Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

12. Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

13. Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

14. OPOZORILA
Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.